CanalDigitaal satelliet tv

CanalDigitaal contactgegevens

Voor meer informatie over je bestelling of abonnement, kun je contact opnemen met de CanalDigitaal klantenservice:

Over CanalDigitaal

CanalDigitaal is aanbieder van digitale televisie via de satelliet. De televisie- en radiozenders zijn overal in Nederland te ontvangen. Onafhankelijk van kabel- of telefoonaansluiting. Meer dan een miljoen Nederlanders kijken digitale televisie en luisteren digitale radio via CanalDigitaal. CanalDigitaal biedt een uitstekende beeldkwaliteit, een breed zenderaanbod en scherpe abonnementstarieven. Met CanalDigitaal ontvang je tot meer dan 300 tv-zenders, waarvan 50 HD-zenders (augustus 2013).CanalDigitaal biedt, naast de Nederlandse publieke en commerciële omroepen, diverse documentaire-, muziek-, kinder-, sport- en filmkanalen aan. Naast het aanbod van CanalDigitaal kunnen alle ongecodeerde (free-to-air) kanalen op de satelliet worden beken, waaronder veel Duitse en Britse zenders, een aantal Nederlandse regionale omroepen en BVN. Ook veel Nederlandse radiozenders zijn ongecodeerd te ontvangen zoals Radio 538 en Radio Veronica.

CanalDigitaal zendt uit via de volgende satellietposities:

– Astra 19,2 graden oost (beter bekend als Astra 1). Dit was sinds de start van satelliettelevisie aan het eind van de jaren tachtig de enige positie waar het complete op Nederland gerichte aanbod te zien was. Het aanbod op deze positie wordt steeds minder.

– Astra 23,5 graden oost (beter bekend als Astra 3). Deze positie is voor Nederland en België in gebruik genomen per november 2006. Dit hing samen met het besluit om analoge ethertelevisie in Nederland per december 2006 te digitaliseren. Alle HD zenders worden uitgezonden op 23,5 graden oost. Ook zijn er al diverse zenders verhuisd van de 19,2 graden oost naar 23,5 graden oost.

De bedrijfsnaam CanalDigitaal is ontstaan na de overname door Canal+. CanalDigitaal is een handelsmerk van het Luxemburgse M7 Group S.A.

MEER OVER CanalDigitaal →CanalDigitaal PAKKETTEN →